Hírek

Elérhetőségek

2019 "Az Év Egészségügyi Dolgozója"

Kevermes Nagyközség Önkormányzat

Képviselő-testülete

az 55/2019. (V.30.)  határozatával

 

2019-ben „Az Év Egészségügyi Dolgozója” kitüntető címet adományozza Baráthné Pruha Mária körzeti nővérnek

 

Baráthné Pruha Mária szakasszisztens 1992. óta dolgozik a településen a GYES leszámításával csaknem 25 éve. Előző munkahelye a Kevermesi Idősek Otthona, ahol szakápolóként dolgozott. Körzeti nővérként megfelelő végzettséggel rendelkezik, és mellette üzemnővéri szakképesítést is szerzett, kiváló eredménnyel. Mindkét feladatát magas színvonalon, a település betegeinek megelégedésére végzi.

A betegekkel mindig udvariasan, megfelelő empátiával bánva munkaidőn túl is rendelkezésre áll, szakszerűen látja el a feladatát.

Ezt számtalan visszajelzés bizonyítja, amit a betegek maguk is kifejezésre juttatnak. Kötelező továbbképzésen túl is igyekszik naprakész lenni. A munkához szükséges új ismeretek megszerzésében élen jár, továbbképzésre rendszeresen eljár.

A körzete magára vállalta a különböző krónikus betegek gondozásához elengedhetetlen vérvétel itthoni rendelőben és a lakáson történő megoldását. Ennek köszönhetően betegek nem utaznak, a településen levett mintát a központi laborba beviszik, az eredmény a háziorvosi gépre érkezik, így a megfelelő konzultáció itthon megtörténhet.  Ez gazdaságilag is mindenkinek nagy megtakarítást jelent.

Mindezek jelentős plusz munkát igényelnek a részéről, ami ugyancsak igazolja, mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyi állampolgárok megfelelő színvonalú ellátást kapjanak.

Más munkaterületen is lehet rá számítani, önálló EKG vizsgálatok, kötözések, sebellátások, a betegek otthonában végzett önálló nővéri feladatok ellátásában. Évi több száz vérvételt, több száz EKG vizsgálatot végez.

Kiemelendő még egy fontos területet, amit szintén nagy odaadással és precizitással végez, ez pedig a helyben végzett munkaalkalmassági vizsgálat, annak a nem kevés közmunkásnak, és az önkormányzat dolgozóinak is, akiknek ellátásában kiemelkedő szerepe van az üzemnővéri munkának.

 

Összefoglalva, a munkáját a betegek érdekében, a legnagyobb alázattal és szakmailag az átlagosnál jóval magasabb szinten végzi!

 

Gratulálunk a kitüntetéséhez és köszönjük a munkáját!

Csatolmány(ok):