Hírek

Elérhetőségek

2019 "Az Év Köztisztviselője"

Kevermes Nagyközség Önkormányzat

Képviselő-testülete

az 54/2019. (V.30.)  határozatával

 

2019-ben „Az Év Köztisztviselője” kitüntető címet adományozza Matuszka Mihályné köztisztviselőnek

 

Matuszka Mihályné 1982. július 15-én kezdett dolgozni a Községi Közös Tanácsnál előadói munkakörben, ekkor kezdődött a köztisztviselői pályafutása, azóta is az első munkahelyén dolgozik, csak a munkahely elnevezése változott.

 

1983-ban anyakönyvi szakvizsgát tett, azonban igazgatási előadóként főként a testületi és bizottsági üléseket készítette elő, vezette a jegyzőkönyveket és vett részt a határozatok végrehajtásában.

Később a gyermekvédelmi, gyámügyi feladatai kerültek előtérbe, majd a munkakörök, hatáskörök átrendezése folytán a felnőtt szociális ellátás is a munkakörébe került, beleértve a Szociális Bizottság munkájának szervezését, jegyzőkönyvezést is.

Ezek olyan érzékeny területek, amelyek csak megfelelő hozzáállással, empátiával, ügyfélcentrikusan végezhetők eredményesen, az ügyfelek bizalmát megszerezve.

Matuszka Mihálynéról elmondhatjuk, hogy az ügyfelek megelégedésével végzi ezt a türelmet és hozzáértést igénylő hivatást.

A hivatal iratkezelését, irattározását is emberemlékezet óta Ő végzi, amely szakterület precizitást, pontosságot és szorgalmat igénylő feladat és amelynek kifogástalanul megfelel.

Amikor szükséges volt, átvette a képviselő-testületi munkát eredeti munkaköre mellett, jelenleg helyettesít ezen a területen, ha szükséges. A választási munkából is kiveszi a részét.

 

Nemcsak a munkakörök és hatáskörök átrendezése miatt kell nap mint nap új kihívásoknak megfelelni, hanem a közigazgatás modernizációja jegyében zajló változásoknak is, gondolok itt elsősorban az elektronikus ügyintézésre.

Ha bármi változás, új feladat, elektronikus megoldás jön, Zsuzsa azonnal kipróbálja, a végére akar járni, nem tologatja, halasztgatja későbbre.

 

Most első alkalommal kerül sor ezen kitüntető cím adományozására és úgy gondoljuk, hogy egy hosszú és töretlen, szorgalmas életpályát kell elismernünk ezzel, biztatást adva a jövőre nézve neki is, és minden közszolgálatban dolgozónak.

 

Gratulálunk a kitüntetéséhez és köszönjük a munkáját!

Csatolmány(ok):