Hírek

Elérhetőségek

DAREH tájékoztató a 2023. évi változásokról

Tisztelt Kevermesi Ingatlanhasználó!

Békés megyében az ingatlanhasználók által kötelezően igénybeveendő hulladékgazdálkodási közszolgáltatást a DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. látja el.

A közszolgáltatásban biztosított házhoz menő hulladékgyűjtés és szállítás 2023 évben tervezett rendjét, naptári formában a 2022. III. negyedéves hulladékgazdálkodási számla mellékleteként megküldjük. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a tervezettől eltérünk, előzetesen értesítjük a Tisztelt Ingatlanhasználókat a www.dareh.hu honlapunkon.

 

FONTOS VÁLTOZÁS KEVERMESEN!

 

2023. évben változik a SZELEKTÍV és a ZÖLDHULLADÉK gyűjtési napja.

A szelektív hulladék begyűjtésére januártól a hónap második csütörtöki napja helyett, a hónap ELSŐ HÉTFŐI napján kerül sor, első gyűjtési nap: 2023. január 2. (hétfő).

A zöldhulladék begyűjtésére márciustól a hónap első keddi napja helyett, a hónap HARMADIK KEDDI napján kerül sor, első gyűjtési nap: 2023. március 21. (kedd).

A naptár szín-jelöléseinek magyarázata:

 

Kommunális hulladék

K

 

Zöldhulladék hulladék

Z

 

Szelektív hulladék

SZ

 

Lom hulladék

L

 

A négyzetekben található jelölések, a körzetszámra utalnak. Az egyes települések körzetbeosztásáról (utcalisták) szóló részletes információk a www.dareh.hu oldalon az „Ürítési naptár” hulladék gyűjtése-és szállítása aloldalain találhatóak meg. Kérjük, hulladék fajtánként tekintsék át a körzetek beosztását, mivel azok eltérhetnek. A zöldhulladék gyűjtésére gyűjtőpontokat jelöltünk ki (a házhoz menü gyűjtés mellett), amelyekről részletes információk találhatóak a www.dareh.hu „Ürítési naptár” hulladék gyűjtése-és szállítása aloldalon.

Kérjük, hogy a kukákat rendeltetésszerűen szíveskedjen használni!

- Szelektív hulladék: kiöblített/szennyeződésmentes: PET palack, műanyag flakon (pl. mosószeres, öblítős, stb.), műanyag zacskó, műanyag fólia, fém konzervdoboz, üdítős doboz (pl. tetrapack), üres fémflakon, kartondoboz, újságpapír, irodai papírhulladék.

- Zöldhulladék: lakossági, nem mezőgazdasági tevékenységből származó zöldhulladék (pl. falevél, fű, gally) szállítási naponként legfeljebb kb. 240 liter/ingatlan.

- Kommunális hulladék: minden háztartásban képződő egyéb hulladék, kivéve: gumiabroncs, veszélyes hulladék, elektronikai hulladék.

- Lom hulladék: a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék.

 

Kérjük, hogy a kukát, minden esetben reggel 6:00 óráig szíveskedjen megfelelő állapotban az ingatlan elé, vagy gyűjtőpontra kihelyezni.

 

A természetes személy ingatlanhasználó (lakosság) ügyfélszolgálaton benyújtott kérelmére, ingyenesen biztosítunk szelektív kukát és komposztáló edényeket, ill. díj ellenében zsákokat a kommunális többlet hulladékhoz. Védje a környezetet Ön is! Szelektáljon! Komposztáljon!

Tájékoztatjuk, hogy a kevermesi lakosságnak lehetőségében áll igénybe venni a közszolgáltatásban üzemeltetett Kunágotai hulladékgyűjtő udvart.

Hulladékgyűjtő udvar címe:         5746 Kunágota, Külterület 0100/4 hrsz.

                                                      (A Polgármesteri Hivataltól az Árpád utcán végighaladva

                                                       a régi szeméttelepig, a szennyvíztisztító telep szomszédságában)

Az igénybevétel részletes feltételeiről, a hulladékgyűjtő udvar nyitva tartási rendjéről és az udvaron leadható hulladékok típusáról és mennyiségéről, honlapunkon, a „Létesítmények/Hulladékgyűjtő udvarok” menüpont alatt nyújtunk tájékoztatást.

A közszolgáltatással kapcsolatos hivatalos és részletes információk (pl. lomtalanítási akció, változás az ürítési naptárban, stb.) minden esetben a www.dareh.hu oldalon találhatóak.

Elérhetőségeink:

Központi ügyfélszolgálat címe:    5600 Békéscsaba, Kinizsi u. 4-6.

Telefon:                                         +36 66/447-150

E-mail:                                          ugyfelszolgalat@grnkft.hu – lakossági ügyintézés

(pl.: számlaügyintézés, egyenleglekérdezés, szüneteltetés, adatmódosítás)

uzletiugyfel@grnkft.huközületek – gazdálkodó szervezetek ügyintézése (pl.: szerződéskötés, számlaügyintézés, egyenleglekérdezés)

szallitasi-informaciok@grnkft.hu hulladékszállítással kapcsolatos információk

Ügyfélfogadási rend:                    Hétfő és Szerda:    8:00-15:00;

                                                      Csütörtök:              7:00-19:00

                                                      Kedd és Péntek:    ZÁRVA

Helyi ügyfélkapcsolati irodák:     https://www.dareh.hu/ „Ügyintézés/Ügyfélszolgálat” menüpont

Együttműködését ezúton is köszönjük!

                                                    DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Csatolmány(ok):