Hírek

Elérhetőségek

TOP-1.4.1-16-BS1-2021-00045 "Korszerű, családbarát óvoda létrehozása Kevermesen"

eu

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP-1.4.1-16-BS1-2021-00045

“Korszerű, családbarát óvoda létrehozása Kevermesen”

Kedvezményezett neve: Kevermes Nagyközség Önkormányzata

Konzorciumi partner: Békés Megyei Önkormányzati Hivatal

Szerződött támogatás összege: 350 millió Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítás kezdete: 2021.09.01.

Fizikai befejezési dátum: 2022.12.31.

A projekt megvalósult műszaki, szakmai tartalma:

A fejlesztéssel érintett intézmény a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, mely intézmény fenntartója a Szeged-Csanádi Egyházmegye. Jelen projekt egy új óvodai telephely kialakítását szolgálta, egy Kevermes Nagyközség Önkormányzata tulajdonában álló ingatlanban (az egykori általános iskolai épületében).

A projekt legfontosabb célja az óvoda új feladatellátási helyre történő áthelyezése volt, oly módon, hogy a korszerűsítés, az ingatlan kiváltás megfelelően biztosítsa a nevelőmunka megvalósítását, a XXI. századi kihívásoknak megfelelően. Az új óvodai telephely a jelenlegi előírások figyelembevételével került kialakításra, amelyhez egy több mint 40 millió Ft értékű eszközbeszerzés is társult, a projekt keretein belül. Így a kevermesi óvoda immár egy kívül-belül megújult környezetben, a színvonalas, minőségi nevelés feltételeinek biztosításával várja a Kevermesen és vonzáskörzetében élő gyermekeket.

A beruházás 3-6 éves gyermekek elhelyezését biztosító 10 új férőhely kialakításához és 65 meglévő férőhely fejlesztéséhez járult hozzá.

A projekt célja:

A projekt elsődleges célja az óvodai nevelés feltételeinek javítása, a működtetés gazdaságosságának javítása, valamint a térségben élő kisgyermekeket nevelő családok számára a minőségi neveléshez való egyenlő esély és hozzáférés biztosítása. Szintén célként szerepelt a Kevermesen élő gyermekek jogainak biztosítása a méltányos oktatási rendszer eléréséhez és a minőségi és befogadó oktatási környezethez.

A projekt elvárt eredményei:

A projekt eredményeként nőhet azon családok száma, akik a gyermek biztonságos napi elhelyezésének tudatában munkába állhatnak, vagy a gyermeket vállaló anyák pedig nappali képzésben vehetnek részt, növelve potenciális munkaerő piaci esélyeiket, segítve a helyi gazdaság fejlődését. Az így létrejövő keresetnövekedés javítja a család életkörülményeit. A családok javuló életkörülményei több lehetőséget adnak a szülők számára a helyi közösségi életben való aktív részvételre, a környezetük formálására, növelve kötöttségüket, identitástudatukat.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Csatolmány(ok):